Un eveniment placut, moment in care ne place sa ne simtim frumoase, in centrul atentiei. In acest an fiul meu a hotarat ca vom avea un revelion acasa, doar cu familia.
Ornamente handmade
Pentru inceput fiul meu a vrut sa confectionam ornamentele pentru masa singuri. Cu ganduri mari dorea sa faca multe lucruri odata si am avur nevoie de multa rabdare si tact pentru al face sa se aseze langa mine.
Am inceput prin a aseza cateva materiale pe masa si al intreba cam ce crede el ca ar iesi din ele. Usor si cu multa rabdare am incercat sa-l ghidez catre confectionarea unor carduri de masa de forma unor braduti.
M-am gandit la carduri de aceasta forma pentru ca sunt de sezon si atractive pentru copii, fiul meu a preluat rapid ideia. Fara sa stea prea mult pe ganduri a decupat rapid carton auriu pe care a inceput sa lipeasca beteala verde si cateva margelute rosii pe post de globulete.
O viziune draguta si rapida, cu putine explicatii fiul meu a inteles ca pe acei braduti va trebui sa scrie si numele. Cu mici modificari a reusit sa faca un card dragut si i-am dat ca tema de gandire suportul care ar trebui sa fixeze cardul in pozitie verticala asa cum sta bine unui brad.
Dupa multe variante, unele mai nastrujnice decat altele mi-a atras atentia cu una ingenioasa si la indemana. Mici placute de plistiren pe care il putem vopsi in verde si adaugam beteala in culoarea dorita.
Odata terminata treaba la cardurile de masa am trecut la servetele de masa care aveau nevoie de un inel in ton cu sezonul. Recunosc aici am avut nevoie de ceva mai multa rabdare pentru ai explica fiului meu ca ne trebuie ceva mai mult decat o simpla beteala cu care sa prindem servetele.
Asa am ajuns sa insiram margele rosii pe o sarma subtire pentru a o putea modela in forma de cerc. Dupa ce am confectionat inelele am inceput sa lipim mici crengute de brad si o mica fundita aurie.
Mandru micul meu calaborator aseza in cutia destinata pastrarii fiecare obiect plin de grija. Desi dorea un revelion in familie fiul meu a hotarat ca era necesar un meniu pentru fiecare mesean asa ca l-am pus la treaba.
Nu am crezut ca va avea rabdare sa citeasca despre toate traditiile poporului nostru pentru noaptea de revelion. Dupa ce a citit despre ce este bine sa avem pe masa l-am pus sa scrie ce si-ar dori sa manance in acea noapte.
Dupa multe incercari a inceput sa realizeze singur ca ar fi exagerat sa incarcam masa cu atatea feluri pe care oricum nu le-ar putea manca. A inceput sa-si aleaga ce si-ar dori, dupa care am inceput sa le ordonam dupa regula:
- aperitiv;
- fel de baza;
- desert;
- bauturi.
Acum urmeaza partea grea, am inceput cu fiecare fel in parte pentru a stabili in ce consta. In primul rand trecem ce ii place cel mai mult: icre; peste; ardei capia dupa care vom adaug salata de boeuf, piftie sau sorici.
Un aperitiv bogat pe care am decis impreuna ca il vom pun pe plaouri in mijlocul mesei de unde ne servim fiecare, fiind o masa in familie. Aici totul merge asezinat cu limonada cu menta sau o bautura aperitiv pentru cei carora le-o permite varsta.
In imaginatie totul merge repede asa ca am trecut la felul de baza care avea in centru curcan la cuptor.Fiul meu deja vedea favorita lui aripa de curcan, dar si aici a avut ceva bataie de cap in privinta garniturii. Fiecare dorea o alta garnitura asa ca am decis sa le unim pentru a ne usura munca si in felul acesta ne-a iesit orez cu baby carrot si salata verde.
Cum felul de baza fusese conturat ne lipseau bauturile specifice unei mese festive, regina balului urma sa fie sampania excortata de sucuri naturale si apa carbogazoasa sau necarbogazoase. Desigur vom servi paine si sosuri ce smantana sau fres carevor insoti grandiosul curcan.
Deliciu si rasfat
Pentru deser fiul meu a decretat ca nu putea lipsi tortul in trei culori.
Desigur am adaugat si fructe pentru un final de masa care sa aduca putina relaxare la o masa festiva in familie.