Intr-o zi eram in pana de idei, ma tot gandeam ce sa pregatesc pentru cina. Salvarea a venit de la unul din nepotii mei care mi-a vorbit despre un preparat pe care nu-l mai facusem de ceva ani, anume Quesadilla.
Ingrediente
Quesadilla este un fel de mancare destul de simplist pe care il poti prepara din ingrediente care iti plac, chiar si blatul il poti face in casa. Sigur este mult mai usor sa cumperi tortilia pe care sa o umpli cu ce iti place dupa pofta inimii, eu astazi am ales urmatoarele ingrediente:
– tortilia;
– pulpe de pui dezosate;
– ceapa;
– ardei kapia;
– cascaval.
Acum ca v-am dezvaluit ingredientele mele favorite sa trecem la treaba pentru a forma minunatia ce poate fi savurata stand la taclale cu prietenii alaturi de un pahar cu vin. Deci doamnelor pregatiti un tocator, un cutit , o tigaie si farfurii intinse, a nu uitati de paleta pentru a putea intoarce quesadilla.
Preparare
Mie imi place sa-mi pregatesc intai toate ingredientele, sa le spal, sa le toc si sa le asez pe fiecare in cate un castron pregatite pentru gatit. Vom incepe cu carnea pe care o spal so o tamponez pentru a indeparta apa si a facilita prajirea, indepartam orice urma de zgrciuri si taiem carnea cubulete cam de 1/1 cm pe care le condimentez cu sare, piper, cimbru si un strop de boia, mie imi place boia iute.
Pun carnea in tigaie in care am incins un strop de ulei cu care sa ung tigaia, totul la foc mediu si am grija sa o intorc pe toate partile pentru a fi patrunsa, dar am grija sa nu devina tare si fada. Cand consider ca este facuta o asez in castronul unde isi va astepta randul.
In etapa urmatoare vom folosi o ceapa uscata tocata marunt sau cateva fire de ceapa verde, dupa cum avem, le inabusim si pe acestea impreuna cu un ardei capia.