La sfat cu Maria

La o cafea intre prietene

  • Prima pagină
  • Casa mea
  • Intre mamici
  • Moda si frumusete
  • In bucatarie
  • Despre Maria
Prima pagina » Florile mele

Florile mele

11 ianuarie 2020 By Maria

Astazi as dori sa vorbim despre florile in ghiveci si pentru aceasta am ales mini cactusii. Fiul meu ii adora si oricand prinde ocazia mai achizitioneaza unul.

 

Istoric

Cactusii fac parte din familia Cactaceae si grupeaza plante suculente si in mare parte spinoase. Cactusi fac parte din familia plantelor suculente, bine adaptate la un mediu cu precipitatii reduse.

Aceste plante realizeaza fotosinteza prin tulpina groasa care inmagazineaza apa. Familia cactaceae are o mare varietate de marimi.

Cactusi sunt numiti si fantana desertului, fiind unul dintre cele mai bune exemple de adaptare la conditiile aspre ale mediului. Planta specifica desertului este cactusul.

Cu tulpina cerata, acoperita cu spini cactusul depoziteaza apa in tulpina groasa. In caz de nevoie tulpina cactusului poate fi folosita de cei ratacit in desert.

Cactusii sunt dornici de foarte multa lumina si le prinde foarte bine 2-3 luni de racoare pentru a inflori. Iarna cactusi trebuie udati foarte putin mergand pana la o singura udare pe luna.

Cu cat ies mai insetati din iarna cu atat mai mult cresc sansele ca sa infloreasca. Am putea spune ca aceste plante au nevoie sa fie putin chinuite putin prin insetare pentru a inflori.

Fertilizare

Aceste plante se fertilizeaza doar in intervalul martie- iunie cu un produs special pentru cactusi. O fertilizare insistenta duce inhibare a inflorii.

De primavara pana toamna cactusii necesita o udare abunda. Cactusii se uda atunci cand pamantul este uscat cam trei centimetri de la suprafata.

Solul

Cactusii ai nevoie de un sol format din nisip si turba la care se adauga un strat de pietris deasupra. Cactusi fiind plante perene nu necesita neaparat fertilizarea.

Pentru cactusi este nevoie de un ghiveci cu cativa centimetri mai mare decat diametrul plantei. De preferinta ghiveciul plantelor este bine sa fie din lut deoare retine mult mai bine umiditatea.

Intr-o zi am dorit sa dau un alt aspect plantelor mele si am hotarat sa schimb aspectul ghivecelor. Cum puteam face acest lucru pastrand ghivecele initiale.

M-am gandit ca ar fi bine sa fac niste suporti folosind betisoare din lemn care sa imbrace ghivecul plantei. Pentru aceasta am avut nevoie de un pistol de lipit, betisoare de lemn, pahare de unica folosinta, o foarfeca si cateva frunzulita sau floricele pentru decor.

Avand pregatire toate materialele m-am apucat de treaba. Pentru ca betisoarele erai mult mai mari le-am taiat in trei si am pregatit cate patru betisoare pe fiecare nivel.

Dupa taierea si pregatirea betisoarelor m-am apucat sa le lipesc in spirala pe fiecare etaj in spirala. Pe fundul suportului format vom lipi cateva betisoare care vor sustine ghiveciul.

La final vom lipii pe betisoarele ce se incrutiseaza la colturi floricele sau frunzulite ce vor oferi culoare suportului nostru. Asezand micii teposi la fereastra in suportii de lemn parca s-a luminat intreaga fereastra chiar daca afara era noros.

Asa s-a incheiat prima aventura a confectionarii suportilor pentru ghivecele cactusilor mei. Am de gand sa continui confectionarea acestot masti pentru ghicece, imi place ce a iesit si vreau sa continui.

Este minunat sa vezi micile minunatii in fata unei cafele aburinde. Pentru astazi am impartasii suficient din secretele mele despre amenajarea interioara, va doresc o dupa amiaza placuta.

Din categoria: Casa mea, Intre mamici, La sfat cu Maria

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

« Ia nationala si botezul
Anvelope auto »

Publicitate

fashion-24.roelefant.ro

Arhive

Categorii

Articole recente

  • Stare de urgenta25 martie 2020
  • Culoarea anului 20201 februarie 2020
  • Ora de limba franceza25 ianuarie 2020
  • Anvelope auto18 ianuarie 2020
  • Florile mele11 ianuarie 2020

Ultimele comentarii

    Vrei sa te anunt cand scriu ceva?

    Introdu adresa ta de e-mail si vei primi un mesaj de fiecare data cand public ceva nou.

    Reproducerea textelor și a imaginilor din acest site este permisă doar cu acordul scris al autorului.
    © 2017-2019 - Fărcaș Maria